beyaz nohut yemeği tarifi

Yerli üretim beyaz nohut kullanarak düdüklü tencerede yemeğini yaptık. Yemekte iki su bardağı dolusu beyaz nohut, beş çorba kaşığı zeytinyağı, bir adet kuru soğan, bir tatlı kaşığı domates salçası, bir tatlı kaşığı tuz ve altı su bardağı sıcak su kullandık. Yemeği klasik düdüklü tencerede, orta ateşte 40 dakikada pişirdik.

Beyaz nohutu akşamdan bol soğuk su içinde gece boyu dinlendirdik. Sabah suyunu değiştirdik ve bir taşım kaynattık.  Nohut kaynarken üzerinde oluşan köpüğünü aldık ve attık. Peşinden nohutu süzüp bir kabın içine koyduk.  Düdüklüde yağı orta teşte ısıttık. Peşinden sıra ile soğanı, salçayı kavurduk. Üzerine haşladığımız nohutu, altı su bardağı sıcak suyu ve bir tatlı kaşığı tuzu ekledik. 


Düdüklü tencereyi bir kez karıştırdıktan sonra kapağını kapadık. Düdüklü tencerenin kullanımına uygun olarak, beyaz nohutu orta ateşte 40 dakika pişirdik ve ocaktan aldık. Nohut yemeğine istediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
 

Bu blogdaki popüler yayınlar

mutfak ölçü kapları

basmati pirinç pilavı

koçbaşı nohut nasıl pişirilir