artan ekşi mayadan ne yapılır

Artan ekşi mayadan ne yapılır? Artan ekşi mayayı bir kavanoz içinde buzdolabında saklarız. Gerektikçe artan ekşi maya ile krep, pankek, akıtma, lavaş, bazlama, yufka ekmek yaparız. Son zamanlarda artan ekşi mayayı bazlama yaparak değerlendiriyoruz. Kendimize göre 400 gramlık bir hamur ölçü bulduk ve bu ölçüye göre ekşi mayalı hamur yoğurup ocak üzerinde teflon tavada bazlama yapıyoruz.

400 gr. hamuru nasıl yapıyoruz?
100 gr. ekşi maya, 100 gr. beyaz un, 100 gr. tam buğday unu, 100 gr. su ve 8 gr. tuz ile hamur yoğuruyoruz. Hamurun üzerini kapatıp oda sıcaklığığında 3 saat beklettikten sonra buzdolabına kaldırıyoruz. Buzdolabında 4 saat beklettikten sonra hamuru dilediğimiz ölçü ve sayıda beze yapıyor ve bezeleri açtıktan sonra bazlama yapıyoruz. Hamuru oda sıcaklığında ve buzdolabında bekletmemizin sebebi, mayalanması ve hamurun fazla ekşimemesi içindir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

mutfak ölçü kapları

basmati pirinç pilavı

koçbaşı nohut nasıl pişirilir