hasata baldo pirinç pilavı tarifi
Hasata baldo pirinç pilavı tarifi, nasıl yapılır? 1 su bardağı baldo pirinç 160 gr. gelir. Bir su bardağı baldo pirinçle kavurarak sade pirinç pilavı yapmak isterseniz 340 gr. soğuk su kullanmanız gerekir. Bu tarif çeşitli denemeler sonucunda ortaya çıkmıştır. Tarifi denerseniz lezzetli pirinç pilavını tatmış olursunuz. Pilavın ölçülerini katlayarak ihtiyacınız kadar pilavı yapabilirsiniz.
1 su bardağı hasata gönen baldo pirinci, 340 gram soğuk içme suyu, 20 gram sıvı yağ, 20 gram tereyağı ve 1.5 çay kaşığı tuz. Bu malzemeleri tedarik edin. Pirinci bir kaba koyun, üzerine 1 çay kaşığı tuz ve üzerini kapatacak kadar musluk suyu ile doldurun ve pirinci yarım saat ıslayın. Süre bitiminde pirincin berrak suyu çıkıncaya kadar yıkayın süzün.
Tencereye 20 gr. sıvı yağ koyun ısıtın. Üzerine süzülmüş pirinci koyun orta ateşte 5 dakika kavurun. Kavurma sonucu pirinç biribirlerine yapıştığında 20 gr. tereyağını, 1,5 çay kaşığı tuzu ekleyin ve karıştırın. Bu sırada pirinç yapışkanlığı gidecektir. Üzerine 340 gr. soğuk suyu ilave edin, karıştırın. Yüksek ısıda bir dakika tencereyi fokurdatın, kapağını kapayın. Ardından ocağı tamamen kısın. Kısık ateşte pirinci 15 dakika pişirin ve ocağı söndürün.
15 dakika bitiminde tencereyi bir defa karıştırın ve pilavı 15 dakika daha dinlendirin veya servis edin. Standart 1 su bardağı 200 gr. su alır. 1 Türk kahve fincanı 70 gr. su alır. Teraziniz yoksa, su bardağı ve kahve fincanı ile pilavın suyunu ayarlayabilirsiniz. Su ölçüsüne uyarsanız pilavınız ne lapa, ne de diri olur. Afiyet olsun.