çelik tavada ekşi maya krepi nasıl yapılır

Çelik tavada ekşi maya krepi nasıl yapılır? Evde ekşi mayalı ekmek yapma alışkanlığınız varsa, bu tarif tam da size göre. Ekşi maya beslemesinden arta kalan ekşi mayanızı dökmeyin, bu tarife göre değerlendirin ve hazırladığınız kreplerle, pankeklerle sağlıklı yaşayın. Bu tarifte süt, kabartma tozu falan filan yok. Elinizde ekşi mayanız var ise, tarifi deneyin o kadar.

çelik tava orta ateşte 7 dakika ısıttık, su testi yaptık

ısınan tavaya karışımı yaydık ve alt üst ederek pişirdik

Ekşi maya krepi için istediğiniz miktar artmış, beslenmemiş, dolapta duran ekşi maya, gezen tavuk yumurtası, bir çimdik tuz, 2-3 kaşık zeytinyağı gerekir. Biz bu tarifte 100 gr. ekşi maya, bir tane gezen tavuk yumurtası, bir çimdik tuz ve 3 çorba kaşığı zeytinyağı kullandık. Bir kaseye ekşi maya, bir yumurta, tuz, 1 çorba kaşığı zeytinyağı koyduk çırptık. Ocağın büyük gözüne çelik tavayı koyduk, orta ateşte 7 dakika ısıttık. Isınan tavanın üzerine bir kaşık su döktük. Su bilye taneleri gibi fırıldak gibi döndüğünde 2 kaşık zeytinyağı koyduk. Üzerine karışımın tamamını koyduk, yaydık ve toplam 5 dakikada altüst ederek pişirdik.

Bu blogdaki popüler yayınlar

mutfak ölçü kapları

basmati pirinç pilavı

koçbaşı nohut nasıl pişirilir