pratik imambayıldı tarifi

Pratik imambayıldı tarifi: 4 adet patlıcan, 4 adet orta boy soğan, 1 adet kapya biberi, 2-3 sivri biber, 3 diş sarımsak, 2 adet domates, bir tutam maydanoz, 2 su bardağı sıcak su. Patlıcanları soyun kuşbaşı doğrayın. Diğer malzemeleri bildiğiniz gibi, nasıl kolayınıza geliyorsa öyle doğrayın. Doğradığınız patlıcanları kızartın bir kaba alın, üzerine tuz ekin. 

Tencereye 3 kaşık zeytinyağı koyun, ısıtın. Üzerine sıra ile soğan, sarımsak, biber, domates, ekleyin ve kavurun. Peşinden üzerine 2 su bardağı sıcak su, pul biber, kimyon, tuz ilave edin. Malzemeleri kısık ateşte kapalı olarak 20 dakika pişirin. Süre bitiminde tencerede bekleyen patlıcanların üzerine yayın ve üzerine maydanoz serpin. Tencereyi kısık ateşte 15 dakika pişirin ve ocaktan alın. Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

meyaneli yeşil mercimek

ocak üzerinde palamut ızgara

ovadan basmati pirinç nasıl pişirilir