pirinçli ıspanak yemeği

Pirinçli ıspanak yemeği tarifi: 1 kilo ıspanak, 1 adet kuru soğan, 8 çorba kaşığı zeytinyağı, bir silme çorba kaşığı domates salçası, 1.5 çorba kaşığı pirinç, 1.5 çay bardağı sıcak su, 1 tatlı kaşığı tuz ile pirinçli ıspanak yemeğinizi yapabilirsiniz. Ispanağı temizleyin. Ispanak ve soğanı bildiğiniz gibi doğrayın.

Tencereye zeytinyağını koyun, ısıtın. Üzerine sıra ile soğanı, salçayı ekleyin ve kavurun. Peşinden sıcak suyu, ıspanağı, tuzu ekleyin karıştırın. Ispanağın diriliği kaybolunca yıkadığınız pirinci ekleyin, karıştırın. Tencereyi bir defa fokurdatın, kapağını kapayın. Ocağı tamamen kısın. Kısık ateşte ıspanağı 25 dakika pişirin, ocaktan alın.

Bu blogdaki popüler yayınlar

meyaneli yeşil mercimek

ocak üzerinde palamut ızgara

ovadan basmati pirinç nasıl pişirilir