köytav pekin ördeği pişirme

Köy-Tav, köytav pekin ördeği pişirme: Türkiye Tarım Kredi Kooperatif marketlerinde dondurulmuş olarak satılan pekin ördeğinden bir adet aldık. Ambalajı üzerinde "genetik yapısı değiştirilmemiş, çevreye ve iklim koşullarına dayanıklı hayvanlarla hiçbir katkı malzemesi kullanılmadan, tamamen doğal yemlerle A.Ü Veteriner Fakültesi danışmanlığında KÖYTAV tesislerinde yetiştirilmiştir" yazısı bizlere güven verdi.

Aldığımız ördeği bildiğimiz yöntemlerle temizledik ve pişirdik. Haşladığımız ördeğin suyuna bulgur pilavı yaptık. Ördeğin tadı ve lezzetti on numara beş yıldız desek doğruyu söylemiş oluruz. 2 kilo 200 gram olan ördekten 300 gram yağ çıktı. Ördeği haşladıktan sonra, haşlama suyunun üzerinde bulunan yağı topladık. Ördek yağını ekmek üzerine sürdük, yumurta pişirdik yedik. Ayrıca bulgur pilavını pişirmek için de kullandık. yani, bizce ördeğin yağı her çeşit yemek yapımında kullanılabilir.

Üretici firma tarafından Pekin ördeğinin fırında pişme süreleride verilmiş. Ördeği fırında denemediğimiz için verilen sürelerin bizim fırına ne kadar uygun olduğunu deneyimleyemedik. Belki gelecekte lazım olur diye ördeğin fırında pişme sürelerinide buraya yazdık. 1.8 Kg. 1 saat 52 dakika, 2.0 Kg. 2 saat 00 dakika, 2.2 Kg. 2 saat 08 dakika, 2.4 Kg. 2 saat 16 dakika, 2.6 Kg. 2 saat 24 dakika, 2.8 Kg. 2 saat 32 dakika, 3.0 Kg. 2 saat 40 dakika.

Bu blogdaki popüler yayınlar

mutfak ölçü kapları

basmati pirinç pilavı

koçbaşı nohut nasıl pişirilir