köy-tav tavuk haşlama nasıl yapılır

Köy-tav tavuk haşlama nasıl yapılır? Köy tavuğu tadında tavuk haşlama yapmak için, köy tavuğu kalitesinde tavuk gerekir. Bu tavuğun yolu da Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi kampüsünden geçer. Uzatmıyalım; yaşadığınız yerde Türkiye Tarım Kredi Kooperatifi Marketi bulunuyorsa köy tavuğu kalitesinde dondurulmuş olarak marketten tavuğu alabilirsiniz.


Biz söz konusu marketten 1320 gr. ağırlığında donmuş tavuğu aldık, buzdolabı içinde çözdürdük. Peşinden gerektiği gibi uygun parçalara ayırdık, yıkadık ve süzdük. Tavuk güzel olursa, anam babam usulü pişirmek gerekir. Biz de öyle yaptık, düdüklü yerine tencerede tavuğu haşladık. Çelik tencereye tavuk parçalarını dizdik, üzerine 1 tatlı kaşığı tuz, 2.5 su bardağı (500 ml.) içme suyu ekledik, tencereyi ocağın büyük gözüne oturttuk ve ocağı yüksek ısıda yaktık. 

Tencere fokurdamaya başlayınca üzerinde biriken köpük ve kefleri aldıtan sonra kapağı kapadık. Peşinden ocağı tamamen kıstık. Kısık ateşte tavuk parçalarını 1.5 saat haşladık. Tarifimize uyarsanız, köy tavuğu tadında tavuğu haşlar ve sofranıza koyarsınız. Yanına sade pirinç pilavı ya da bulgur pilavı yapmanızı tavsiye ederiz. Afiyet olsun.
 

Bu blogdaki popüler yayınlar

mutfak ölçü kapları

basmati pirinç pilavı

koçbaşı nohut nasıl pişirilir