etsiz kuru fasulye

Etsiz kuru fasulye tarifi, klasik düdüklüde nasıl yapılır? Akşamdan 2 su bardağı dermason cinsi kuru fasulyeyi musluk suyunda ıslatın. Sabah suyunu değiştirin ocakta bir taşım kaynatın, köpüğünü alın ve süzün. Klasik düdüklü tencereye istediğiniz miktarda yağı koyun ve eritin. Üzerine sıra ile soğanı, salçayı ekleyin ve kavurun. 

Peşinden kuru fasulyeyi, 4.5 su bardağı sıcak suyu, 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyin. Malzemeleri karıştırdıktan sonra düdüklüyü kapatın. Düdüklüden buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü takın veya indirin. Bir süre sonra düdüklü fışlamaya başladıktan sonra ocağı iyice kısın ve saate bakın. Tam 20 dakika bitiminde düdüklüyü ocaktan alın. Musluk altında soğuttuktan sonra açın. Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

meyaneli yeşil mercimek

ocak üzerinde palamut ızgara

ovadan basmati pirinç nasıl pişirilir