bulgur pilavı yapımı

Bulgur pilavı yapımı, malzemeleri: Bulgur pilavı köyde üretilen bulgur ile yapılırsa çok lezzetli olur. Bulgur pilavında bir ölçek bulgur için; iki ölçek et suyu, tavuk suyu veya normal su kullanılır. Tarifimizde iki su bardağı bulgur, 4 su bardağı sıcak su, 1 kaşık tereyağı, 2 kaşık zeytinyağı, 1 çorba kaşığı domates salçası, iki orta boy domates, iki adet köy biberi ve bir kuru soğan kullandık.

Tencerede tereyağı ve zeytinyağını ısıttık. Üzerine sıra ile soğan, yeşil biber, salça, domates, bulguru ekledik ve kavurduk. Peşinden 4 su bardağı sıcak su, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1.5 tatlı kaşığı tuz ekledik ve karıştırdık. Tencereyi bir defa fokurdattıktan sonra tencereyi kapadık ve ocağı tamamen kıstık. Kısık ateşte pilav suyunu çekene kadar pişirdik ve ocağı söndürdük. Tencereyi 20 dakika dinlendirdikten sonra karıştırdık ve servis yaptık.

Bu blogdaki popüler yayınlar

meyaneli yeşil mercimek

ocak üzerinde palamut ızgara

ovadan basmati pirinç nasıl pişirilir