benzeri olmayan tahinli çörek tarifi

Benzeri olmayan tahinli çörek tarifi, nasıl yapılır? Üç su bardağı dolusu un, 1 su bardağı dolusu ılık su, 2 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı dolusu kuru maya, 1 çay kaşığı dolusu tuz. Malzemelerin katlarını alarak ihtiyacınız kadar hamur hazırlayabilirsiniz. Verdiğimiz malzemeleri kullanarak  hamuru yoğurun ve 20 dakika dinlendirin. Peşinden üç beze yapın. Bu sırada 1 çay bardağı tahinle 6 çorba kaşığı sıvı yağı karıştırın. Yaptığınız bezeleri 40-50 santim boyutunda yufka açın. Açtığınız yufkaların her birine 5 çorba kaşığı tahin yayın ve 2 çorba kaşığı toz şeker serpin.

Yufkanın ortasını delin ve kenarlarına doğru kıvırarak rulo yapın. Yaptığınız ruloyu ikiye bölün ve her ruloyu avucunuzla sıkarak 1 metre uzatın. Her iki ruloyu kullanarak gül böreği gibi sarın ve 15 dakika dinlendirin. Süre bitiminde un serpilmiş tezgahta oklava ile servis tabağı büyüklüğünde açın. Yaptığınız tahinli çöreği kağıt yayılmış tepsiye alın ve 220 derece önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Bu çöreğin yüzüne yumurta sürülmez, isterseniz yumurta sarısını süt veya su ile incelterek sürebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

meyaneli yeşil mercimek

ocak üzerinde palamut ızgara

ovadan basmati pirinç nasıl pişirilir