zeytinyağlı pırasa

Zeytinyağlı pırasa yemeği tarifini bir kilo ayıklanmış pırasadan yaptık. Yemekte 8 kaşık zeytinyağı, 1.5 kaşık pirinç, 1 kuru soğan, 2 tane havuç, 1 tatlı kaşığı tuz, iki su bardağı sıcak su kullandık. Pırasa yemeğinde salça kullanmayız. Yemeğin ekşi tadını yemeği yerken üzerine limon sıkarak veririz.


Tencereyi ocağın büyük gözüne koyduk ve orta ateşte yağı ısıttık. Sıra ile üzerine soğanı, havucu ekledik kavurduk. Peşinden doğradığımız pırasayı, tuzu ekledik karıştırdık. Tencerenin kapağını kapadık ve ocağı tamamen kıstık. On dakika süre ile pırasayı tencerede terlettik. Süre bitiminde yıkayıp süzdüğümüz pirinci, sıcak suyu ekledik ve karıştırdık. Tencereyi bir defa yüksek ısıda fokurdattık ve kapağı kapadıktan sonra ocağı tamamen kıstık. Yemeği 30 dakika pişirdik ve ocaktan aldık. Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

meyaneli yeşil mercimek

ocak üzerinde palamut ızgara

ovadan basmati pirinç nasıl pişirilir