zeytinyağlı çalı fasulyesi

Düdüklü tencerede zeytinyağlı çalı fasulyesi tarifi: 700 gr. çalı fasulyesini 1 çay bardağı su ile düdüklü tencerede, kısık ateşte 25 dakikada pişirdik. Fasulyelerin daha da yumuşacık olmasını isterseniz bu süreyi 30 dakikaya çıkarabilirsiniz. Yemek yapımında 6 kaşık zeytinyağı, bir kuru soğan, iki orta boy domates, bir tatlı kaşığı domates salçası, bir çay tatlı kaşığı tuz ve bir çay bardağı su kullandık. Çalı fasulyesini ayıkladık, önce uzunlamasına ikiye böldük. Sonrasında böldüğümüz parçaları uygun irilikte doğradık.

Düdüklüyü ocağın büyük gözüne aldık ve yağı ısıttık. Üzerine sıra ile soğanı, salçayı, domatesi ekledik ve kavurduk. Peşinden çalı fasulyesini, bir çay bardağı suyu ve bir tatlı kaşığı tuzu ekledik. Malzemeleri karıştırdıktan sonra düdüklüyü kapattık. Düdüklüden buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü indirdik. Bir süre sonra düdüklü fışlamaya başladıktan sonra ocağı iyice kıstık ve saate baktık. Tam 25 dakika bitiminde düdüklüyü ocaktan aldık. Musluk altında soğuttuktan sonra açtık. Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

meyaneli yeşil mercimek

ocak üzerinde palamut ızgara

ovadan basmati pirinç nasıl pişirilir