uskumru kızartması

Uskumru kızartması veya diğer tanımı ile uskumru tava tarifi: İhtiyacınız kadar uskumruyu temizleyin, karın kısmını uzunlamasına kesin. Bir tarafın kılçıklarını bıçakla kesin ve balığı iyice açın. Balığı ayırdığınız görüntüye kelebek adı verilir. Yani, balık tek parça olur ve hesapta kelebek görünümündedir.



Tavayı ocağın büyük gözüne koyun ve tabanına 1 santimi aşmayacak miktarda sıvı yağ gezdirin. Balık parçalarının üzerine tuz serpin, un veya mısır ununa bulayın. Unladığınız parçaları ısıtığınız yağın içine derisi üste bakacak şekilde yatırın. Orta ateşte yatırdığınız ilk yüzünü 3 dakika kızartın. Diğer yüzünü döndürün, döndürdüğünüz yüzünü 2 dakika kızartın ve ocaktan alın. Çıtır balık yemek isterseniz süreyi artırabilirsiniz.

Bu blogdaki popüler yayınlar

meyaneli yeşil mercimek

ocak üzerinde palamut ızgara

ovadan basmati pirinç nasıl pişirilir