salçalı makarna tarifi

Salçalı makarna tarifi diğer salçalı makarna tariflerinden farklı değildir. Diğer tariflerden tek farkı, tarifteki salça sosunu bu tarife göre hazırlayıp makarnaya ekledikten sonra anlaşılacaktır. Kullanacağınız makarna çeşitinin hiç önemi yok. Önemli olan ucuz makarna kullanmamanızdır, yerli makarnalardan şaşmayın deriz.

Siz dilediğiniz makarnanın yarım paketini, bildiğiniz usülde haşlayın. Yarım paket makarna için bir tavaya bir çorba kaşığı tereyağı koyun eritin. Üzerine yarım kaşık domates salçası ekleyin kokusu çıkana kadar kavurun. Peşinden üzerine makarna suyundan veya diğer sulardan (soğuk-sıcak farketmez) üç kaşık su ilave edin.
Malzemeleri karıştın ve bir defa fokurdatın. Peşinden ocağı iyice kısın. Kısık ateşte tavanın ağzı açık olarak salçanın suyu tamamen çekilene kadar salçayı pişirin. Resimdeki gibi salça yağa düşecek görüntüde olsun. Salçayı istenildiği gibi pişirdikten sonra makarna tenceresine ekleyin. Makarnayı karıştırın, kapağını kapayın ve sabrederseniz 10 dakika  bitiminde makarnayı servis edin. Afiyet olsun

Bu blogdaki popüler yayınlar

meyaneli yeşil mercimek

ocak üzerinde palamut ızgara

ovadan basmati pirinç nasıl pişirilir