palamut buğulama

Palamut buğulama tarifi, ocak üzerinde nasıl yapılır? Bir tane orta irilikte palamut bir kilo civarındadır. Tarifte kullandığımız resimdeki palamut 850 gram geldi. Patates, soğan, domates, sivri biber katarak yemeğin miktarını artırdık. Bu yemek üç yetişkine fazlası ile yeter miktardadır.

Palamutu bildiğiniz gibi temizleyin ve 2-3 santim kalınlıkta dilimleyin. Dilediğiniz miktarda patates, domates ve sivri biber kullanın. Malzemeleri bildiğiniz gibi doğrayın. Yalnız patatesi yarım santimden kalın doğramayın. Patates pişince, balığınız da pişmiş olur. Patatesi dilim, soğanı yarım ay sivri biberi kuşbaşı doğramanızı ve domatesi rendelemenizi tavsiye ederiz.

Tencere tabanına 3-4 kaşık zeytinyağı gezdirin ve üzerine soğanı yayın. Soğanın üzerine patatesi, domatesin yarısını, sivri biberi, iki diş sarımsağı, karabiber, pul biber ve tuzu istediğiniz miktar ekleyin. En son balık dilimlerini dizin, üzerine 1 su bardağı su, kalan domatesi, doğradığınız maydanozu ve yarım limon suyunu sıkın. Tencereyi büyük göze koyun ve yüksek ısıda bir defa fokurdattıktan sonra ateşi tamamen kısın. Patatesler yumuşayıncaya kadar yemeği pişirin ve ocaktan alın.
 

Bu blogdaki popüler yayınlar

meyaneli yeşil mercimek

ocak üzerinde palamut ızgara

ovadan basmati pirinç nasıl pişirilir