ovadan basmati pirinç nasıl pişirilir

Ovadan basmati pirinç nasıl pişirilir? Bu pilav tarifi deneme yanılma ile yapılan yemekler için bir örnektir. Yemek yapımı sizin için bir hobi ise, bu tarifi güvenle deneyebilirsiniz. Tarifi değiştirmeden uygularsanız; tavuk suyu, haşlanmış nohut, tavuk eti kullanmadan sokak pilavı tadında pilavınızı yapmış olursunuz.

Pilav için ambalajı içinde kalan 1.5 su bardağı ovadan basmati pirinç kullandık. Elimizde yeter miktarda pirinç olsaydı iki su bardağı pirinç kullanırdık. 1.5 su bardağı basmati pirinci ılık su ile 30 dakika ıslattık ve süzdük. Teflon tencereye 40 gram tereyağı, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1.5 tatlı kaşığı tuz, 4.5 su bardağı sıcak su koyduk. Tencereyi ocağın en büyük gözüne bıraktık.

Yüksek ateşte su kaynamaya başlayınca süzdüğümüz pirinci tencereye ekledik ve hafifce karıştırdık. Tencere fokurdamaya başlayınca tencere kapağını 1-2 mm. aralık bırakarak kapadık ve ocağı tamamen kıstık. Peşinden saate baktık ve tenceredeki pirinci 27 dakika pişirdik. Süre bitiminde aralıklı kapağı tamamen kapattık ve tencereyi 15 dakika dinlendirdik. Süre bitiminde tenceredeki pilavı resimdeki gibi tepsiye yığıdık ve soğumasını bekledik. Pilav soğuduktan sonra servis ettik.

Bu blogdaki popüler yayınlar

meyaneli yeşil mercimek

ocak üzerinde palamut ızgara