ocak üzerinde palamut ızgara

Ocak üzerinde palamut ızgara nasıl yapılır: İstediğiniz sayıda palamudu temizleyin ve uzunlamasına ikiye bölün. Böldüğünüz parçaların iç yüzeylerine karabiber, tatlı toz biber, zeytinyağı serpin ve fırça ile malzemeleri yayın. Peşinden uygun bir kabın tabanına 3-4 kaşık zeytinyağı gezdirin balık parçalarını kabın içine kesilmiş yüzeyleri üzerine yatırın. Kabı dolapta en az bir saat bekletin. Vaktiniz var ise, bu işlemi yaptıktan sonra balık parçalarını dolapta bir gece bekletirseniz bu işin en doğrusunu yapmış olursunuz.

Dinlendirdiğiniz balıkları ızgarada pişirmek için; ocağınızın büyük gözü üzerine ızgara aletini koyun ve ısıtın. Izgara ısınınca balık parçalarına tuz serpin ve derisi üstte gelecek şekilde ızgara üzerine yatırın. Toplamda 10-12 dakika boyunca balık parçalarını ilkten yüksek ateşte, sonra orta ateşi kullanarak alt-üst çevirerek pişirin. Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

meyaneli yeşil mercimek

ovadan basmati pirinç nasıl pişirilir