lokanta usulü mercimek çorbası

Lokanta usulü mercimek çorbası, kemik veya et suyu olmadan olmaz. Çorbayı şehir şebeke suyu ile yaparsanız, onun adı anam babam usulü kırmızı mercimek çorbası olur. Bir su bardağı dolusu kırmızı mercimeği bol su ile birkaç kez yıkayıp süzün. Uygun bir tencereye mercimeği, 5 su bardağı et veya kemik suyunu koyun, kısık ateşte kapalı olarak 25 dakika haşlayın.

Haşlarken üzerinde biriken köpükleri alın. Bir tavaya istediğiniz miktar tereyağı koyun ve bir kaşık unu tereyağında kokusu çıkana kadar kavurun. Kavurma işleminden sonra tavaya 1 su bardağı çeşme suyu koyun ve karıştırın. Hazırladığınız karışımı tencereye ekleyin. Tencereyi 5 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın, tuzunu ayarlayın. Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

meyaneli yeşil mercimek

ocak üzerinde palamut ızgara

ovadan basmati pirinç nasıl pişirilir