kuru barbunya yemeği

Kuru barbunya yemeği tarifi, düdüklüde nasıl pişirilir: Kuru bakliyat yemeğini yaparken kullanılacak bakliyatın kullanım süresini aşmamış olması gerekir. Kuru bakliyat çeşitleri üretildikten 2 yıl sonra kullanım süresini doldurmuş olur. Kullanım süresi geçmiş olan bakliyat istenildiği kıvamda pişmez ve lezzetsiz olur.

2 su bardağı kuru barbunya fasulyesini akşamdan çeşme suyu içinde ıslattık. Sabah suyunu değiştirdik tencerede (orta ateşte) 5 dakika kaynatıp gazını aldık. Klasik (ucuz, contalı veya contasız diye tabir edilen) düdüklü tencereye 6 kaşık zeytinyağı koyduk ocağı büyük gözünde orta ateşte ısıttık. Üzerine sıra ile  bir doğranmış soğan, bir silme kaşık domates salçasını ekledik ve kavurduk.

Peşinden haşladığımız barbunya fasulyesini, 5 su bardağı (1 litre) sıcak suyu, 1 tatlı kaşığı tuzu ekledik ve malzemeleri karıştırdık. Düdüklünün kapağını kapattık. Düdüklüden buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü indirdik. Bir süre sonra düdüklü fışlamaya başladıktan sonra saate baktık. Tam 40 dakika bitiminde düdüklüyü ocaktan aldık. Musluk altında soğuttuktan sonra açtık. Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

mutfak ölçü kapları

basmati pirinç pilavı

koçbaşı nohut nasıl pişirilir