koçbaşı nohut nasıl pişirilir

Koçbaşı nohut nasıl pişirilir: 2 su bardağı dolusu koçbaşı nohutu akşamdan çeşme suyu ile ıslayın. Sabah suyunu değiştirin, ocakta gazını almak için bir taşım kaynatın ve süzün. Islanmış nohut klasik düdüklü tencerede, orta ateşte 30 dakikada pişer.

Düdüklüyü ocağın büyük gözü üzerine alın. İçine istediğiniz yağı koyun eritin. Üzerine sıra ile soğan, salça ekleyin orta ısıda kavurun. Peşinden haşladığınız nohutu, 5.5 su baradağı sıcak suyu, bir tatlı kaşığı tuzu ekleyin karıştırın ve düdüklüyü kapatın. Düdüklüden buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü indirin. Bir süre sonra düdüklü fışlamaya başladıktan sonra saate bakın. Tam 30 dakika bitiminde düdüklüyü ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

meyaneli yeşil mercimek

ocak üzerinde palamut ızgara

ovadan basmati pirinç nasıl pişirilir