etsiz bamya yemeği

Tencerede etsiz bamya yemeği: 600 gram taze iri bamya, beş çorba kaşığı zeytinyağı, bir tane kuru soğan, bir iri domates, çay kaşığı domates salçası, yarım limon suyu, yeter miktarda karabiber, pul biber, tuz. Bir su bardağı sıcak su.

Bamyayı bildiğiniz gibi temizleyin. Tencereye zeytinyağını koyun ısıtın. Üzerine sıra ile soğan, salça, domatesi ekleyin kavurun. Peşinden bamya, baharat, tuz, limon suyunu ekleyin ve karıştırın. Tencereyi fokurdatın, kapağını kapayın, ocağı iyice kısın. Kısık ateşte bamyayı yarım saat pişirin ve ocaktan alın.

Bu blogdaki popüler yayınlar

meyaneli yeşil mercimek

ocak üzerinde palamut ızgara

ovadan basmati pirinç nasıl pişirilir