düdüklüde kuru fasulye
Düdüklüde kuru fasulye tarifi: Akşamdan 1.5 su bardağı dermason kuru fasulyeyi çeşme suyunda ıslattık. Sabah yemeği yapmadan önce, fasulyenin suyunu değiştirdik ve ocakta bir taşım kaynattık ve gazını aldık. Yani fasulye kaynarken çıkan köpüğü toplayıp attık. Peşinden fasulyenin suyunu süzdük ve bir kenara aldık.
Klasik düdüklü tencereye bir kaşık tereyağı, iki kaşık zeytinyağı koyduk erittik. Üzerine sıra ile soğanı, salçayı ekledik kavurduk. Peşinden bekleyen kuru fasulyeyi, 3 su bardağı sıcak suyu, 1 çay kaşığı pul biberi, 1 tatlı kaşığı tuzu ekledik.
Malzemeleri karıştırdıktan sonra düdüklüyü kapattık. Düdüklüden buhar çıkmaya başlayınca düdüğünü indirdik. Bir süre sonra düdüklü fışlamaya başladıktan sonra ocağı iyice kıstık ve saate baktık. Tam 20 dakika bitiminde düdüklüyü ocaktan aldık. Musluk altında soğuttuktan sonra açtık. Afiyet olsun.