basmati pirinç pilavı

Basmati pirinç pilavı tarifi: Tarifte kullandığımız basmati pirinci ovadan basmati pirinç adı ile satılan A 101 marketten aldık. Pirincin ambalajında yazan tarife uyarsanız yaptığınız pilav çok kuru olur. Tarifimize uyarsanız yaptığınız pilavda fazla kusur olmaz. Zaman içerisinde pirinci kullandıkça mükemmel denecek kalitede pilavınızı yaparsınız. Bir su bardağı pirinci ılık su içinde yarım saat ıslatın.


Süre bitiminde pirincin berrak suyu çıkana kadar yıkayın ve süzün. Teflon tencereye istediğiniz miktarda tereyağı veya sıvı yağ koyun. Ya da her ikisini karıştırın koyun. Orta ateşte pirinci 3-5 dakika kavurun. Peşinden tencereye 2.5 su bardağı sıcak su, 1 tatlı tuz ekleyin ve hafif karıştırın. Ateşi yükseltin pirinç kaynamaya başlayınca, kapağı kapayın. Ocağı tamamen kısın ve pirinç suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Pirinç suyunu çekince 15-20 dakika dinlendirin, karıştırın ve servis edin.
 

Bu blogdaki popüler yayınlar

meyaneli yeşil mercimek

ocak üzerinde palamut ızgara

ovadan basmati pirinç nasıl pişirilir